lauantai 14. huhtikuuta 2012

bis...bizchu...bizcoch...bizcochuelo

Tänään rauhallinen lauantai-iltapäivä kotona - leipomista ja puutarhatöitä. Caron äiti, täti ja sisko oli taas kylässä ja päätettiin meksikolaisen kämppikseni Adrianan kanssa leipoa jotain argentiinalaista. Päädyttiin helposti äännettävään kakkuun, bizcochuelo de limóneen, sitruunalla ja vaniljalla maustettuna. Tässä teille resepti kun niitä niin halusitte. Haluan sitten todisteita että niitä on kokeiltu!

Bizcochuelo de limón



Tarvitset:

4 isoa kananmunaa tai 5 pientä
120 g (n. 12 rkl) sokeria
120 g (n. 12 kukkurallista rkl) jauhoja
1 tl vaniljaesanssia
yhden sitruunan kuori
voita ja jauhoja vuoan voiteluun

kakun kostuttamiseen:

2 dl vettä
50 g (n. 5 rkl) sokeria
yhden sitruunan kuori
1 tl vaniljaesanssia

Voitele ja jauhota suhteellisen syvä vuoka.

Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Kun vesi kiehuu, ota kattila hellalta ja lisää teelusikallinen vaniljaesanssia ja yhden sitruunan kuori. Jätä seos maustumaan puoleksi tunniksi.

Raasta toisen sitruunan kuori pieneksi. Vatkaa sokeri, suola ja kananmunat, kunnes seos on vaaleaa ja niin kuohkeaa, että voit muodostaa siihen kuvioita. Lisää appelsiinin raastettu appelsiinin kuori, teelusikallinen vaniljaesanssia ja jauhot vähitellen varovasti sekoittaen.

Kaada seos vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Kokeile puutikulla milloin kakku on valmis. Älä pidä sitä liian kauan uunissa tai se kuivuu liiaksi. Anna kakun jäähtyä.

Kakun päälle voi tehdä yksinkertaisen kuorrutuksen tomusokerista ja sitruunamehusta. Purista yhden sitruunan mehut.

Sekoita sitruunamehut varovasti tomusokeriin, kunnes seos on juoksevaa.

Kun kakku on jäähtynyt, kostuta se sitruuna-vesisekoituksella.

Kuorruta sitten kakku tomusokeri-sitruunakuorrutteella.

Valmista!

leipurit aika ylpeinä

dokumentointia

Kakun jälkeen tehtiin puutarhatöitä pihalla ja saatiin pihalla lepäilevät naapuritkin huijattua kuokkimaan. Istutettiin kukkia ja valmistettiin maa salaatille, paprikalle ja lehtimangoldille. Toivottavasti ehdin maistamaan oman pihan salaattia ennen lähtöä!

2 kommenttia:

  1. Hm, vaikuttaa ihanalta reseptiltä - sitruuna kun on yksi suosikkiraaka-aineeni sekä makeissa että suolaisissa herkuissa. Eilen tein illaksi ranskalaista sitruunatorttua - seuraavalla kerralla kokeilen tätä argentiinalaista versiota sitruunakakusta. Pitääkö oikein valokuvin dokumentoida?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa, oliko se se mitä mekin syötiin? Odotan kutsua maistiaisiin sitten kun tätä on valmistettu.

      Ja Mari, lisää reseptejä kiitos, jotain helppoa mutta hyvää.

      Poista