Tarta de calabazin y acelga
Lisää yksinkertaisia reseptejä niitä kaipaaville... Tämä kurpitsatorttu oli oikein hyvää.
Taikina:
300 g jauhoja
100 g voita
300 g jauhoja
100 g voita
suolaa
vettä
Jauhoina käyttäisin jotain mukavampaa kuin kuin valkoista venhäjauhoa, mutta meiltä sattui löytymään vain niitä (taisivat olla myös n. 6 kuukautta vanhoja).
Täyte:
pari sipulia
2-3 kananmunaa
2/3 osaa kurpitsasta
lehtimangoldia
puolikas paprika (unohtui kuvasta)
juustoa
Täytteeksi voi tietysti laittaa mitä vihanneksia vaan, kunhan jokin niistä tekee koostumuksesta kermaisen (kuten kurpitsa tai kesäkurpitsa). Vaihtoehtoisesti voi laittaa enemmän kananmunaa massaa sitomaan.
Juustona käytimme täällä supersuosittua Finlandia-tuorejuustoa...
Nypi voi jauhoihin, lisää suola ja varovasti vettä kunnes taikinasta saa muovailtua pallon.
Voitele ja jauhota vuoka ja levitä taikina siihen.
Keitä lehtimangoldi ja kurpitsa kuorineen ja paista pannulla sipuli ja paprika.
Kurpitsan ollessa kypsä kuori ja paloittele se (halutessasi muussaa). Leikkaa lehtimangoldi pieneksi. Yhdistä vihannekset ja lisää juusto. Mausta miten haluat.
Lisää kananmunat.
Seos vuokaan! Paista uunissa kunnes kypsä (hehe). Kaasu-uunistamme ei näe asteita, mutta voisin kuvitella n. 175 asteen sopivan tortulle.
Valmista. ¡Buen provecho!
Jälkiruuaksi voi syödä esim. suklaakylvetettyä jäätelöä...
Ei ollut hullumman makuinen tämäkään.
Aivan mahtavan tuntuinen resepti - tulee kokeiluvuoroon heti Slovakian matkan jälkeen. Saapa nähdä oletko saanut vähän kiloja lisää noitten suklaisten jäätelöannosten myötä.
VastaaPoistaHaha, ihme kylla en ole tainnut saada.. En edes urheile niin paljon kuin Suomessa, pyorailen ja kayn joogassa. Kiitti vaan geeneista!
PoistaAika hyvän näköstä. Millä ton lehtimangoldin visi krva, mitä se muistuttaa?
VastaaPoistaMeni hetki tajuta kysymys... viisi korva? varsi karva? Mutta sen voisi korvata varmaan vaikka pinaatilla tai melkein milla vaan minka uskoisit sopivan kurpitsan tai vaikka kesakurpitsan kanssa.
PoistaAmin koneen näppiksessä näyttäisi o olevan vähän hajalla, kai se on kirjoitellu liikaa juttuja joissa oota käytetään. Koska tapanani ei tietenkään ole tarkastaa mitä tulikaan kirjoitettua typot jäi sinne.
PoistaMaija, Slavina ja Ville olivat täällä syömässä ja Ville kirjoitti koneellani, joka takkuilee o:n kanssa. Kun oikein voimalla lyö, niin sitten onnistuu. Oltiin kaikki katsomassa ranskalaisen elokuvan "Kilimantsaron lumet", joka oli aivan itkettävän hyvä - kertoo ihmisistä, joilla on sydän paikallaan. Nyt pitäisi vielä pakata. Aamulla on aikainen lähtö. Lähetä mielellään ensi viikolla jokunen viesti Pekan kännyyn, jotta tiedämme että matkasi sujuu ongelmitta.
VastaaPoistaOk pitaapa katsoa jos niin hyva oli! Annan Argentiinan kannykkani pois kun lahden huomenna etta en voi viestia lahettaa, mutta laitan sahkopostia mikali sita seuraatte..
PoistaÄskeinen viesti tuli väärällä nimellä...
VastaaPoistaValokuvakirjan lisäksi voisit julkaista reseptikirjan!
VastaaPoistaHassua Suomi-juustoa. Vähän kuin se Nordqvistin Nippon green (Japanin vihreä) -tee, joka jaksaa huvittaa japanilaisia^^
Aivan, kenellekkohan on tullut mieleen nimeta tuorejuusto Suomen mukaan...
PoistaResepteja on kylla mukava kirjoittaa, pitaisi ehka vahan enemman kehitellakkin niita!
Oooh, tulee aina nälkä sun juttuja lukiessa! Ja noi jäätelöööööt!! Ei voi kestää.
VastaaPoistaMeillä pitäisi kesällä olla palstalla lehtimangoldia, joten voidaan kokeilla ihan oikeilla aineksilla. Saattaisi sitä kyllä saada kaupastakin. Ei se niin eksoottinen ole.
VastaaPoista