sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Humahuaca pistää paremmaksi

Tämä herra juoksee Humahuacan kylän yllä. Humahuaca on kolmas pikkukylä jossa kävin Jujuyn matkalla, sekin pieni ja söpö ja vuorien keskellä - vaan minkälaisten vuorien. Purmamarcasta löytyi seitsemän värin vuori, vaan Humahuacasta löytyi peräti kahdentoista värin vuori (en tosin keksinyt mitkä tietyt värit nuo kaksitoista tarkalleen voisivat olla). Paikan päälle värikkäitä vuoria katsomaan oli hieman hankala päästä, se ei nimittäin ole samanlainen turistikohde kuin Purmamarcan vähemmän värikäs vuori. Tapasin pari ranskalaista tyttöä, joiden kanssa löydettiin paikallinen bussi joka menisi vuorten ohi. Hypättiin kyytiin kaikkien lierihattuisten maalaisten sekaan ja tunnin päästä meidät jätettiin keskelle vuoria kymmenen minuutin kävelymatkan päähän kuuluisasta vuoresta. Kuski lupasi tulla hakemaan parin tunnin kuluttua ja tulikin, tosin viisikymmentä minuuttia myöhässä - olisimme tosin yllättyneet suuremmin mikäli bussi olisi tullut ajallaan.

Humahuacan kylän yläpuolella

kello kaksitoista pyhimys ilmestyi kirkon seinästä ja salamavalot räiskyivät

kävelin läheiselle valkoiselle vuorelle, jonka huipulla on kukas muukaan kuin seuraavana kuvan henkilö


valkoisella vuorella

maisemia sieltä mihin bussi meidät jätti - ei huono maisema odotella paluubussia



kahdentoista värin vuori - luonnossa aivan ihmeellisen näköinen sahanlaitakuvioineen




 pääsimme lopulta takaisin Humahuacaan

Mahtava hostellini Tilcarassa, jossa viimeisenä iltanani järjestettiin asado ja sen jälkeen peli-ilta hostellin omistajan baarissa. Pingistä, biljardia ja pöytäjalkapalloa kyllästymiseen asti!

5 kommenttia:

  1. NO, olipa totta tosiaan komeat ja upean väriset vuoret! Voittavat mennen tullen meidän Slovakian matkamme Tatrat ja Fatrat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jaa. Tatralla ja Fatralla oli sentään lunta, mutta oliko siellä?

      No ei vaiskaan, upeta ovat.

      Tervetuloa kotiin
      Pekka

      Poista
    2. ei ollut lunta, kaktuksia vaan!

      Poista
  2. Oih! Upeita kuvia ja värejä! Kauhee matkakuumehan tässä nousi! Matkailu pikkukylissä on kyllä inspiroivaa. Varmaan noiden kuivahkojen maisemien jälkeen on muuten ihan kiva päästä vehreään koto Suomeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olihan se mukavaa päästä tänne vehreään, vaikka oli ne vaaleanpunaiset vuoret aika hienot! ja ne kaktukset... ;)

      Poista