keskiviikko 9. toukokuuta 2012

superterveellinen argentiinalainen jäähyväistorttu

Argentiinalaista musiikkia - Onda Vaga


Lähtöäni edeltävänä päivänä (eli reilu viikko sitten, kirjoitanhan aina hyvin ajoissa...)Caron kokki-sisko tuli taas kokkaamaan. Koska sovimme pitävämme synttärijuhlat surullisten jäähyväisten sijaan, tehtiin kunnon kakku. Nimesin sen superterveelliseksi argentiinalaiseksi jäähyväiskakuksi. Reseptin edetessä selviää miksi...

La torta argentina supersaludable de despedida

pohja 1-2-3-4 

1 kuppi maitoa
2 kuppia sokeria
3 kuppia jauhoja (+kuivahiivaa)
4 kananmunaa

täyte

150 g suklaakeksejä
100 g dulce de lecheä

täyte 2

200 g persikoita
300 g kermaa
sokeria

kuorrutus

500 g kermavaahtoa
150 g suklaata
pähkinäraastetta

Sekoita kananmunat, jauhot, sokeri ja maito. Voitele ja jauhota vuoka ja kaada taikina siihen. Paista 180 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Murskaa keksit (mutta jätä myös isohkoja paloja) ja sekoita ne dulce de lecheen.

Vatkaa kermavaahto sokerin kanssa ja sekoita siihen persikat paloiteltuina.


Kun kakkupohja on valmis, anna sen jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen kerrokseen. 


Kostuta ensimmäinen kerros persikkamehulla ja levitä keksiseos kerroksen päälle. Nosta toinen kerros ensimmäisen päälle, kostuta se ja levitä persikkatäyte sen päälle. 


 Nosta nyt kolmas kerros paikoilleen ja kuorruta kakku kermalla. 


Levitä sulatettu suklaa kakun reunoille ja koristele pursoittamalla kermaa. Pähkinät tulisi kakun päälle, mutta meidän pähkinämme olivat pilaantuneita (minkä totesimme vasta avattuamme aikamoisen kasan kaulimella hakkaamalla).

Valmista! Argentiinalainen terveyspommi valmiina maisteltavaksi.


Ensin piti tietysti puhaltaa kynttilät (jotkut ilmeisesti luuli että mulla oli oikeasti synttärit).




Hyvää oli ja hiukka tuhtia myös...


Poseeraus kakun ympärillä.

¡Gracias Córdoba y sobre todo la gente maravillosa que encontré!

5 kommenttia:

  1. huh,huh, miten ikinä saitte käytettyä 8 dl kermaa yhteen kakkuun! Taitaa jäädä meikäläiseltä kokeilematta. Oli varmaan tosi rankkaa hyvästellä ystäviksi tulleet asuinkaverit - varsinkin kun jälleentapaaminen taitaa olla aika epätodennäköistä.

    VastaaPoista
  2. mietippa sita! niinpa, on senverran kaukana Argentiina ettei sita heti tule uudestaan nahtya...

    VastaaPoista
  3. Hei voidaanko tehdä tätä kans???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, tehdään vähän vähemmän tuhti versio! sit pystyy syömään isomman palan... ;)

      Poista
    2. No okei.....persikkamehusta ja sulatetusta suklaasta voidaan ehkä vähän tinkasta...

      Poista