perjantai 11. toukokuuta 2012

kaktusten Jujuy

Niin koitti aika jättää Cordoba. Sain asemalle epästaattista saattoapua ja lähdin bussilla kohti pohjoista Jujuyn maakuntaa lähelle Argentiinan ja Bolivian rajaa. Oli haikeaa lähteä!


Aamulla, 14 tunnin bussimatkan jälkeen, saavuin Jujuyn rumimpaan kaupunkiin, eli pääkaupunkiin San Salvador de Jujuyhin. En viettänyt siellä tuntia kauempaa, vaan lähdin bussilla kohti Tilcaraa, pikkuruista kylää vuorien keskellä. Maisemat bussista olivat kokoajan mahtavat - Jujuyn vuoristo on erittäin kuivaa, mutta kauniin väristä ja täynnä kaktuksia.
Tilcarassa majoituin tosi mukavaan hostelliin ja vietin ensimmäisen päivän kiertelemällä kylää ja käymällä Tilcaran alkuperäisten asukkaiden vanhan kylän, Pucarán, arkeologisilla kaivauksilla. Pucará sijaitsee kaktusten valtaamalla kukkulalla Tilcaran kaupungin vieressä ja tarjoaa hienot näkoalat lähiseudulle.

Tilcara

Kuulemma Tilcaran paras rafla. En ehtinyt harmi vaan käymään.
pyykkihetki melkein kuivuneen joen varrella

mukava kahvila

paikalliset hymyili kauniisti


mairea ilme laamalla

pala Tilcaraa Pucarásta katsottuna

läheinen kylä

tältä näyttää kuivahtanut kaktus

ja tältä näyttää täysin kuivahtanut kaktus - kyseisestä jäljelle jäävästä kaktuspuusta tehdään Jujuyssa paljon huonekaluja

Pucará

seremoniatalo Pucarássa


tämä heppa vaan tuijotti tuijottamistaan

coca-teetä mukavassa kahvilassa


5 kommenttia:

  1. Kylät ja maisemat näyttävät todella viehättäviltä, mutta missä ovat ihmiset kadonneet kylän raitilta ja kahvilasta? Mistähän kylien ihmiset saavat elantonsa - viljely ei ilmeisesti ainakaan onnistu noissa maisemissa. Onko vuorilla kaivoksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no eivät ne raitit koskaan täynnä ihmisiä olleet, ehkä lauantai-iltapäivällä vaan! viljelyä ei tosiaan pahemmin voi harrastaa, mutta laamankasvatusta harrastetaan sitäkin enemmän. laamasta käytetään niin liha kuin villakin, samoin muista villeistä laamansukulaisista. kaktuksia käytetään huonekalujen valmistukseen. kaivoksia luultavasti on myöskin... ja aika pitkälti turismi varmaan antaa elannon monelle!

      Poista
  2. Hieno tuo täysin kuivunut kaktus. Voitko tuoda yhden?

    VastaaPoista