torstai 15. maaliskuuta 2012

Empanadas y un perrito


Kerran parissa viikossa käydään kaupungin halvimmalla torilla ruokaostoksilla. Nyt mukaan tarttui muunmuassa pari kiloa sipulia, kilo juustoa ja pari kiloa tomaatteja. Kaksi kiloa sipuleita maksaa torilla kuusi pesoa eli reilun euron. Kilon juustoa saa reilulla kolmella eurolla. Tällä kertaa käytiin kahdestaan kämppikseni Caron kanssa. Taidetaan pitää molemmat kovasti juustosta. Päätettiin säästää se kaksi euroa mikä taksiin olisi mennyt ja käveltiin reput täynnä sipulia 30 asteen helteessä reilu parikymmentä korttelia kotiin. Caron päästessä kotiin ensimmäinen ajatus oli mikä muu kuin tererén valmistus.

Illalla tehtiin empanadoja, joita voisi kutsua Etelä-Amerikan karjalanpiirakoiksi. Tehtiin ne valmistaikinaan, sillä paikalla ei ollut ketään joka olisi osannut neuvoa taikinan tekemisessä (tai sitten ollaan vaan lopullisesti laiskistuttu). Laitettiin täytteeksi erilaisia yhdistelmiä sipulista, paprikasta, tomaatista, kananmunasta, kesäkurpitsasta, kurpitsasta, juustosta ja yhdestä vihanneksesta, jonka wikipedia kääntää lehtimagoldiksi. Pitää ehdottomasti tehdä uudestaan, vois jopa yrittää tehdä itse taikinan.
En ole ikinä nähnyt koiraa, joka nukkuisi yhtä kummallisissa asennoissa kuin Kaya.

7 kommenttia:

  1. Hei, ei ihme että olette innostuneita ruoan laitosta - keittiö näyttää olevan iso ja toimiva ja työpöydän äärestä avautuu vielä näköalat, ehkä jopa siihen lähipuistoon. Piirakoiden kuvista tuli suorastaan nälkä - näyttävät tosi herkullisilta! Miten käsittelitte kasvikset ja mitä mausteita käytitte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nakoalat avautuu sisapihalle eli olohuoneeseen ja mun huoneeseen, ei valitettavasti puistoon!
      Kasvikset paistettiin pannulla ja mausteeksi sita mita loydettiin, eli pippuria, suolaa, valkosipulia, meksikolaista chilia ja jotain yrttia minka nimea tieda.

      Poista
  2. Oi voi, miten sulonen toi Kaya on! Tekis mieli paijata sen vatsaa!Fiinit rypytykset teitte piirakoihin. Ootte varmaan nauttineet niin runsaasti sitä majoneesia, että luovuus alkaa olla huipussaan! -Mulle ei ainakaan ois koskaan tullu mieleen tehdä noin taiteellisia rypytyksiä piirakoihin :P Jos saat piirakkataikinan ohjeen, niin voisit jakaa sen blogissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah majoneesi se on, mikas muu.. Nuo rypytykset kuuluu empanadaksiin, ne tehdaan ettei sisalmykset paasis uunissa valahtamaan ulos. Joo, teen paremman selityksen niiden valmistuksesta kunhan kokeilen taikinan tekoa!

      Poista
  3. Koira näyttää ekassa kuvassa ihan piirakalta. Reseptit on hyvä idea, kannatan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan yritti imitoida empanadasta, polja piski!

      Poista