tiistai 6. maaliskuuta 2012

terveisiä Urgentiinasta

Kuten kaverini Mendozassa punaviinilasillisen jälkeen totesi, on ollut mukava matkustella täällä Urgentiinassa. Viikko sitten kaverini lähtivät kohti Brasilian rantoja viettämään viimeistä matkustuskuukautta pääsykokeisiin lukien, kun taas itse jäin Cordobaan espanjan kielen taitojani parantamaan. Ennen eroamme Cordobassa matkustimme puolitoista kuukautta, siirtyen Sao Paolosta Brasiliasta Uruguayn kautta Argentiinaan. Olin alunperin ajatellut siirtyväni Sao Paolosta Cordobaan parissa viikossa, mutta matkan varrelle sattuikin niin monta mukavaa paikkaa ettei kiirehtiminen tullut kysymykseen. Vapaaehtoisprojekti Cordobassakaan ei alkaisi ennen maaliskuuta (vieläkin odottelen), eikä espanjan kurssista kuulunut mitään (taidan muuten odotella vieläkin). Hyvä siis etten kiirehtinyt. Kirjoittelen matkastamme aina välillä kaupunki kerrallaan. Nyt olen siis viettänyt reilun viikon Cordobassa, ensimmäiset päivät matkan parhaassa hostellissa ja Lindan ja Idan lähdettyä omassa kodissa. Uuden kodin löysin heti toisena päivänä Cordobassa hostellinpitäjän vinkkien avulla. Asun viiden muun kanssa Nueva Cordobassa, eli kivalla opiskelija-alueella kävelymatkan päässä keskustasta. Viikko on vierähtänyt nopeasti, vaikka kurssini ja projektini eivät ole vielä alkaneet. Osa kämppiksistäkin on vielä lomilla, joten aikaa on vietetty korttelin päässä olevassa isossa puistossa tererétä juoden (matea jäillä ja tuorepuristetulla appelsiinimehulla). Yliopistot alkavat viimeistään ensi viikolla kesälomien jälkeen.

aamun tereré ikkunalaudalla

pihalla kasvaa granaattiomenapuita ja banaanipalmuja

sisäpiha

vieraileva koirakaveri

Argentiinan kansallisruoka asado pihan grillissä

Puistossa istuskelevilla porukoilla on jokaisella mukanaan vähintään yksi termospullo ja mate-kuppi metallipillillä eli bombillalla varustettuna maten litkimista varten. Me viemme puistoon jättimäisen termospullon täynnä jäistä appelsiinimehua tererén täyttämistä varten. Kuppi täytetään mate-teellä noin puolilleen, sekaan isketään bombilla ja päälle jäitä. Sitten kuppi täytetään appelsiinimehulla ja jokainen juo vuorotellen kupin tyhjäksi.

katukoira Kaya, joka on ollut meillä hoidossa

puisto korttelin päässä

4 kommenttia:

  1. Kiva kuulla kuulumisia. Rapsutuksia söpöiselle koiralle.

    Täällä ei ihan alkanutkaan kevät tällä viikolla vaikka päätin niin...

    VastaaPoista
  2. On iso grilli.....................:) Hyvän näköset paprikat ja hauska puisto. Onks siel puistossa tollasta heinikkoa?
    Täällä on kylmää ja kosteeta. Haluisin tulla roikkumaan teiän banaanipuuhun. Mun yks luokkalainen, joka kävi Urgentiinassa, sano, et siellä ei kuulemma paikalliset osanneet tanssia. Mikä on tilanne? ootko käynyt tanssimassa? Yksi idea: Mene tango-kurssille. Tanssitaanko siellä tangoa? Toi jatkuva maten lipitys oli mulle ihan ylläri...ja aloinkin ajatella, että ehkä siellä ei oikeasti tanssitakkaan koskaan tangoa, vaikka siitä aina kuulee!! Voisitko selvittää tämän asian minulle????
    Lisäks ois kivaa nähdä lisää kuvia sieltä sun tän hetkisestä elinympäristöstä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu taitaa olla heinikkoa, itse asiassa puisto jatkuu vaikka millä mitalla ja sieltä löytyy myös mm. ankkoja, joki ja kuudenlaisia erimallisia betonipenkkejä.
      Tervetuloa banaanipuuhun, sieltä taitaa yks Malla puuttuakkin!
      Ei oo tullu paikallisia tangoon haastettua, mutta kovasti täällä on tangotunti-tarjontaa ja tangopääkaupungissa Buenos Airesissa varsinkin. Siellä on myös useita tangobaareja ja esityksiä kaduilla ja ravintoloissa. Ehkä sun kaveri kävi vaan pampalla maajusseja tangoon haastamassa.. Ja tanssiakin enemmän täällä harrastetaan tangomusiikkia. Sitä kuulee missä vaan.
      Pitääpä laittaa lisää kuvia!

      Poista
    2. Ihanaa, tangomusiikkia kaikkialla...oih voih, kuullostaa niiiiin ihanalta!
      Hyvä, että betonipenkit on laskettu ja luokiteltu! Niin sitä pitää! Kai olet myös testannut ne kaikki...

      Poista