tiistai 27. maaliskuuta 2012

karnevaalikaupunki

Helmikuussa oli karnevaalit, joten Uruguaysta siirryimme Argentiinan puolelle lähelle maiden rajaa pikkuiseen Gualeguaychúhun, joka tunnetaan Argentiinan kuuluisimpana karnevaalikaupunkina. Gualeguaychú sijaitsee Entre Riosin ("jokien välissä") maakunnassa ja kirjaimellisestikin jokien välissä, jotka jatkavat Buenos Airesin ja Montevideon ohi Atlanttiin.
Gualeguaychú koostuu oikeastaan vain ja ainoastaan täydellisen neliön muotoisista kortteleista ja matalista taloista, jotka tuntuvat jatkuvan loputtomiin. Keskeltä kulkee ruskea joki. Suunnistaminen on yllättävän hankalaa kun kaikki kadut menee sekaisin keskenään.

keskustaa

Lähdettiin ekana aamuna etsimään rantaa, jota ei ikinä löytynyt vaikka joen löysimmekin. Joesta tosin törrötti aurinkovarjoja ja joitakin baarien kattoja, joten päättelimme joen hieman tulvineen ja peittäneen rannan alleen. Lähdimme sitten suoraan kuumille lähteille, vaikka reilun kolmenkymmenen asteen helteessä ajatus ei suorastaan pahemmin houkutellutkaan. Entre Riosin maakunta on kuuluisa kuumista lähteistään ja odotimme löytävämme ihanat maapohjaiset lähteet luonnon keskeltä.

ranta on tuolla jossakin alla

karnevaalivalmisteluja

taas uusia kavereita

taisi se joki hieman tulvia

ulos Botnia-UPM!

Kuumille lähteille päästessä oli edessä yllätys: paikka vaikutti enemmän Serenalta kuin ruusuisilta mielikuviltamme. Alkusäikähdyksestä toivuttuamme lilluttiin kuitenkin tyytyväisinä kuumissa lähteissä.

"unelmani"

ruhtinaallinen illallinen?


Lauantaina oli paljon odotetut karnevaalit. Ostettiin tiiminaamiot ja soluttauduttiin höyhenpukuisen kansan joukkoon. Ihmisiä oli kaduilla ja talojen edessä istuskelemassa, karnevaalikrääsää myytiin ja jokapuolella paukkui ja sähisi. Yritettiin kysellä miten se karnevaali oikein toimiikaan, mistä se kulkue lähtee ja mistä se kulkee. Vastaukseksi saatiin "RAPIDO!", juoskaa ostamaan liput. Ei se karnevaali kadulla ollutkaan vaan stadionilla. Saatiin liput ja istuskeltiin sitten kadun reunalla ihmettelemässä, kunnes jouduttiin kolmen pahansuovan pikkupojan hyökkäyksen kohteeksi. Saatiin saippuavaahtoa suoraan silmään ja oikeastaan kaikkialle muuallekkin. Lopulta Linda sai varastettua pikkupojalta vaahtopurkin ja reilun pelin hengessä yritti suihkauttaa vaahdot myös pojan päälle, mutta sillä hetkellä vaahto tietysti loppui.

hetki ennen hyökkäystä

hetki hyökkäyksen jälkeen

Pyyhittyämme itsemme taas normaalin värisiksi menimme stadionille, jossa showta odotellessa olimme taas hetkessä vaahdossa.

aika mielikuvituksellista

Sunnuntaina lähdettiin bussilla kohti Buenos Airesia. Bussiasemalla oli tietenkin termospullon täyttöpaikka...

... ja muistutus paperitehtaasta. "EI paperitehtaille, KYLLÄ elämälle".

4 kommenttia:

  1. Hei! Tulin juuri työmaalta ja käväisin samalla Louisan luona. Louisa ja Elis ovat lähdössä huhtikuun puolessa välissä ainakin kolmen kuukauden työkeikalle Nepaliin! Melkein kadehdin teitä maailmanmatkaajia.
    Onko vapaaehtoistyön aikataulusta kuulunut mitään uutta - entä uudesta espanjankielen kurssista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nepaliin ois tosiaan mukava mennä! yllättävää kyllä, ei uutta vapaaehtoistyöstä. mutta löysin jotain uusia projekteja, katotaan kuuluuko niistä mitään. espanjankurssin voisin aloittaa uuden, nyt löytyi toinenkin ihminen kurssille, luultavasti tosin vasta pääsiäisen jälkeen! täällä vähän kaikki pysähtyy pääsiäisviikoksi.

      Poista
  2. Hehhehee! Meille kävi ihan samoin kuumienlähteiden suhteen Tadzikistanissa! Luultiin, et ne on ulkona kauniiden luonnollisten maisemien keskellä...mut löydettiinkin lähteet keitetyn kananmunan hajuisen kylpylärakennuksen sisältä! Lievä pettymys!

    Soitettiinko tuolla karnevaaleilla jotain musiikkia? Oli varmaan aika upeet karnevaalit...mä oon ihan noiden aivotyyppien lumoissa!

    VastaaPoista
  3. Moi

    Terveisiä Nivalasta ja mummilta joka oli kovasti ihmeissään kun kuuli, että olet taas reissussa jossakin aivan merkillisessä maassa.

    Kaskiksella alkaa olla tavarat paikoillaan. Aikamoinen urakka on ollut sisäpuolella ja vielä suurempi odottaa pihalla kunhan lumet sulaa.

    Muistapa lähettää kortteja mummille. Jos osoite on hukassa niin se on: Mattilan palvelutalo, Vapaudentie 35, FIN-85500 Nivala.

    terv Pekka

    VastaaPoista