maanantai 12. maaliskuuta 2012

I must dry them and save them in his place

Yleisön pyynnöstä vähän lisää kuvia kotoa. Kuvia löytyykin jo aika määrä, sillä kämppikseni on hyvin innostunut kuvailemaan vähän kaikkea (ei huolta, en kuitenkaan julkaise kymmeniä kuvia pyykkitelineestä, jalkapallosta ja kukkaruukusta). Tänään tuli hengattua koko päivä kotona kahden kämppiksen kanssa - laiskuus taitaa olla tarttuvaa sorttia. Toinen kämppiksistä opiskelee elokuvaa eikä luennot ala ennen ensi viikkoa. Toinen sen sijaan käy luennoilla vain iltaisin. Muilla on jo työt alkaneet - yksi työskentelee koirien kampaajana ja toinen kokkina. Lisäksi asuntoomme muutti juuri meksikolainen pariskunta, molemmat biologian opiskelijoita.

I must dry them and save them in his place - onneksi kotoa ei löydy muita ohjelappusia

roskien lajittelua

Kaya-koira ei paljon muuta tee kuin nuku

Napoleon (huomaa myös pituus)

kiipesin vihdoin pihan banaanipalmuun

kokeilin samantien muutkin puut

toiset pysytteli maankamaralla

asuntomme ovi on toiseksi ylimmässä kerroksessa

yks iltapäivä maalailtiin tuolien alle

lähipuistossa


Lauantaina illalla tein lupaamaani "italialaista pizzaa", mikä tarkoittaa täällä lähinnä sitä, ettei se ole kolmen sentin paksuinen toisella kolmen sentin paksuisella juustokerroksella. Mozzarellaa löytyy täältä vain hyvin kumista sorttia, mutta hyvä rucola pelasti pizzat. Itse asiassa en ole varmaan ikinä saanut pizzasta niin hyvää. Luulen että kiittäminen on kaasu-uunia ja pitkää taikinan paisuttamisaikaa. Kaasu-uunissa lämpö tulee vain alhaalta, jolloin pohja ei jää raa'aksi. Pizzaani kiiteltiin ja ylistettiin ja uusille vieraille ja maistajille annettiin selitykseksi "se on asunut kaksi vuotta Italiassa".

hyvin paisutettu taikina


9 kommenttia:

  1. No, onpa herkullisen näköinen pizza! Italialaiset siirtolaiset ovat kait tuoneet pizzat ja pastat Argentiinaan jo kauan sitten. Tiedätkö missä päin maata on eniten Italiasta tulleita siirtolaisia ja missähän päin maata oli se suomalaisten aikoinaan perustama ihanneyhdyskunta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä tiedä.. vois ottaa selvää. wikipediaan siis!

      Poista
  2. Kyllä kelpaa. Kayalle rapsutuksia.

    VastaaPoista
  3. Totisesti, totisesti, herkun näköistä pizzaa! Ihme ja kumma, täällä en oo viel kertaakaan onnistunut pizzan teossa! Mun uuni on sellanen, mis on sähkövastukset, samanlaiset, ku sähkökiukaassa...johtuiskohan siitä? Toisaalta Napolissahan ne sano, et niitten pizzan maku tulee Napolin vedestä...hmmmmmm. Ehkä mä oon vaan huono pizzaiola!! Tekis mieli syödä lampaan pizza frittaa! Majoneesilla tietty. Tartutit muhun majoneesihimon! Aika kekseliäitä ootte olleet siellä Napoleonin kanssa...kai se on se vapaus, joka tekee ihmisestä luovan. Se se on se on se!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. paha sanoa, en oo pizzaa koskaan kiukaassa paistanut! majoneesia vaan kaikkeen, siitä se luovuus lähtee!
      ja kai myös pizza fritasta.

      Poista
    2. Joskus luin yhden Napolista Helsinkiin kiikutetun pizzanpaistajan kelpuuttaneen täkäläisen vesijohtovedenkin riittävän hyvänä, joten jollain muullakin saattaa olla vaikutusta.

      Poista
  4. Mekin onnistuttiin puolihyvin pitsan teossa mutta toisessa jäi pohja tosiaan vähän raa'aksi. Pitänee kokeilla seuraavan kerran pelkällä pohjalämmöllä- toinen ajatus oli laittaa pelti valmiiksi kuumenemaan ja pitsa vasta lämpimän pellin päällä. Kuva tuolin pohjassa on hiano.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile pelkalla pohjalammolla.. Ja paista ensin hetki pelkkaa pohjaa tomaattikastikkeella, sitten vasta lisaa taytteet ja takaisin uuniin. Niin ma tein taallakin!

      Poista